SRAZ

Že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu, vám řekne každý koňák. Nicméně strávit nějaký čas v těsné blízkosti těchto nádherných bytostí je stejně tak krásné – tady se nemůžete mračit nebo mít špatnou náladu. Rty do úsměvu se vám roztahují jaksi samy od sebe. A když tím potěšíte výjimečnou dámu, pak jsou to teprve TY CHVÍLE ❤️

Byli jsme totiž s našimi huculskými koníčky požádáni o uspořádání akce s pracovním názvem „Fotografování s babičkou“.  Jaké bylo ale naše překvapení, když se ukázalo, že ona babička (a vlastně i prababička) je ve skutečnosti nezdolná a výjimečná dáma plná energie! Právě taková je paní MUDr. Alena Chyská, bývalá primářka pediatrie na Kladně, specialistka v oboru endokrinologie, horolezkyně a turistka. Ačkoli si (teprve) 10 let užívá zasloužený důchod, rozhodně nezahálí. Je stále co objevovat a spousta míst, která je zajímavé navštívit. 

Bylo báječné strávit společně tu krátkou chvilku, vyprávění paní doktorky z dob minulých včetně jejích vlastních vzpomínek na období mobilizace a II. světové války bylo dechberoucí. Že vám to početně nevychází vzhledem k době strávené důchodovým odpočinkem? Když vám povíme, že paní doktorka na odpočinek odešla ve svých 82 letech, budete doma. A jelikož se nesluší o věku dámy mluvit, necháme vás procvičit si matematické dovednosti. 

V každém případě bylo pro nás toto setkání velikou inspirací a ukázalo nám, že:

– naši huculští koně jsou výjimeční, empatičtí a neskutečně milí a přátelští,

– člověku je tolik let, na kolik se cítí. 

Děkujeme, paní doktorko, za krásné setkání!

Fotogalerie